Pudełkowe wydania gier - zapowiedzi i aktualności

Zaczęty przez Lothar, Lipiec 10, 2026, 08:52:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Renifer Lopez

Manifesto, chyba 15 października?

Cena tego Controll zachęca do zakupu. Jeśli @Manifesto obniżyłeś jeszcze jej wartość o 50 zł to świetny deal. Z tego co wiem, to dwójka nie będzie miała niczego wspólnego z częścią pierwszą? Bo gameplay wygląda całkiem inaczej, a i z tego co kojarzę to całkiem odrębna historia.

Cytat: Manifesto w Sierpień 18, 2026, 18:22:44Ciekawe, czy opóźnienie pudełka ma związek z ostatnią decyzją Sony czy to zupełny przypadek. ::)

Nie sądzę, aby to miało coś wspólnego. Remedy nie po drodze były z wydaniami fizycznymi od czasu słynnej akcji z Alan Wake 2 i brakiem pudełka. A to było w czasach, kiedy Sony jeszcze zapewne nie myślało o swoim ostatnim ruchu. Takie praktyki będziemy teraz oglądać pewnie niejednokrotnie, ciekawe ilu wydawców będzie chciało zdążyć i wypuścić swoje gry w pudle, może w akompaniamencie haseł typu "ostatnia gra fizyczna na PS5" ;)

Manifesto

Racja, premiera pudełka 15 października, a nie 18, coś mi się pomieszało ;) Zmieniłem posta.

Z tego co wiem Control Resonant to całkiem nową opowieść. Lecz ma miejsce w tym samym uniwersum co jedynka i obie części Alan Wake. A ja uwielbiam rozmaite smaczki i nawiązania w grach, dlatego obiecałem sobie ograć wszystko po kolei.

Edit, widziałem dziś w apce InPost nowy kupon na 50 zł, więc może ktoś się skusi ;)

Wagabunga

Bardzo się cieszę, że ta odsłona dostanie remaster. Nie grałem, a chętnie nadrobię. Ostatnimi czasy ograłem Blood Omen: Legacy of Kain na PC oraz Soul Rever 1 i 2 na Switchu. Teraz czas na Blood Omen 2 (pewnie na PC) i właśnie Defiance. Szkoda, że Kain nie dostał remasterów >:(

Manifesto

Nie wiem czy zauważyłeś @Wagabunga lecz na okładce Switcha widnieje napis "download code". Także lipa, panie kolego, zostaje wersja na PS5 jako jedyny sensowny wybór. Bo raczej nikt nie posiada Xboxa na Japońskiej Przystani.

Wagabunga

Nie zauważyłem! Chaosu wydawniczego ciąg dalszy. Zero konsekwencji, przecież zarówno Tomb Raidery jak i SR były na cartridge'u. Skąd nagle im przyszło do głowy aby wydać kod w pudełku? Kompletnie nie ogarniam logiki tych praktyk, co za czasy. Oczywiście jest wersja na PS5. A ja chciałem mieć wszystkie gry od Crystal Dynamics na jednej platformie...

Renifer Lopez

Dziadostwo, aż się cisną takie słowa na usta. Kupiłem niedawno edycję Deluxe Tomb Raider I-III oraz Soul Reaver na Switcha. Na dniach miałem kupić TR IV-VI (i tak zrobię). Mignął mi gdzieś news o Defiance, lecz nie sprawdzałem szczegółów, po prostu się ucieszyłem, że będzie. A tutaj taki zawód. Oczywiście wezmę wersję na PS5, bo nie przyłożę ręki to patologii wydawniczej w postaci kodu w pudełku.

ps. polecam zaglądać na polski Amazon, oni mieli te gry trochę taniej niż reszta. I nie anulowali ;D ;)

Dajz

Cytat: Wagabunga w Sierpień 20, 2026, 11:30:45Nie zauważyłem! Chaosu wydawniczego ciąg dalszy. Zero konsekwencji, przecież zarówno Tomb Raidery jak i SR były na cartridge'u. Skąd nagle im przyszło do głowy aby wydać kod w pudełku? Kompletnie nie ogarniam logiki tych praktyk, co za czasy. Oczywiście jest wersja na PS5. A ja chciałem mieć wszystkie gry od Crystal Dynamics na jednej platformie...
Bo wydawcą nie Aspyr, tylko Crystal Dynamic i postanowili przyciąć koszta. Smutne.