Okazje i promocje

Zaczęty przez Renifer Lopez, Lipiec 17, 2026, 12:16:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Renifer Lopez

Cytat: Manifesto w Lipiec 25, 2026, 21:13:49Widzę że jest to wydanie w kartoniku? Fajnie wygląda i świetna cena.

Też dostałem, to jest obwoluta. I faktycznie bardzo ładne wydanie.

Wagabunga

Dzięki @Animare za potwierdzenie okładki. Wziąłem wczoraj dla siebie. Fajna opcja, taniej nie będzie.

Zastanawiam się nad kupnem Granblue Fantasy Relink Endless Ragnarok w Japonii. Tam gra kosztuje jakieś 150 zł w przeliczeniu na złotówki. Zamawia ktoś jakieś gry z KKW w najbliższym czasie?

Animare

Z MediaMarkt chyba wychodzi niewiele drożej ? Wiem, że jest trochę kombinacji ale z newslettera masz 30zł zniżki plus do 27 lipca -15% w aplikacji za dwa produkty w koszyku. Finalnie powinno dać kwotę poniżej 180zł jak się nie mylę jeśli dodasz jakiś zapychacz typu pasek do zegarka/baterie.

TheMan who sold the world

Mnie ta promocja - 15% na Media Markt nie działa, mimo, że dodaję dwa produkty teoretycznie objęte promocją do koszyka. Robię to w aplikacji.

Te Granblue Fantasy Relink: Endless Ragnarok za 150 zł to już z wysyłką? Wydaje mi się, że ta gra szybko potanieje u nas, więc nie wiem czy jest sens ściągać japońskie wydanie. Chyba, że do grania na już.

Wagabunga

Cytat: Animare w Lipiec 26, 2026, 09:33:18Z MediaMarkt chyba wychodzi niewiele drożej ? Wiem, że jest trochę kombinacji ale z newslettera masz 30zł zniżki plus do 27 lipca -15% w aplikacji za dwa produkty w koszyku. Finalnie powinno dać kwotę poniżej 180zł jak się nie mylę jeśli dodasz jakiś zapychacz typu pasek do zegarka/baterie.

Może faktycznie lepiej kupić wersję europejską. Poza tym zapomniałem, że podstawka potaniała dość szybko i tak jak napisał @TheMan who sold the world powinno wkrótce polecieć cenowo w dół. Dobrze, że w końcu ta wersja gry jest PRO Enhanced, w wysokiej rozdzielczości i 60 fps.

@TheMan who sold the world bez wysyłki, dlatego pytałem, czy ktoś będzie coś zamawiał żeby na spółkę wziąć :D

Wagabunga

Resident Evil Village Gold Edition za 84 zł. Wiem że bez dlc na płycie, ale i tak się opłaca.

https://allegro.pl/oferta/resident-evil-village-gold-edition-ps5-gra-na-plycie-nowa-napisy-pl-18222370628

I świetna okazja na Cronos:

https://perfectblue.pl/produkt/gra-ps5-cronos-the-new-dawn/?affid=MEG0W16ZLG

Trudno dostępna gra w stylu metroidvania - Pronty Cena niższa niż na premierę. Ja właśnie wziąłem za 138 zł. Asin zgadza się z tym co jest na amazon.co.uk, więc okładka prawdopodobnie po angielsku/multi-języczna.

Animare

Za to ja pokusiłem się na FF12, miałem tylko oryginał a teraz promka na Amazonie. Może obniżki jakieś absurdalne nie są ale asin podaje import UK, zobaczymy co przyjdzie.

https://amzn.eu/d/09iMMS6P - FFXII - 58,04zł

https://amzn.eu/d/0c6cGK2S - Final Fantasy X & X-2 - 52,65zł

Też wezmę X&X-2, bo nie mam w kolekcji. XII mam w wersji ze steelbookiem. Dzięki!

ps. zastanawiam się nad Pronty, czy jednak brać, od czasu gdy zagrałem w Hollow Knight mam ochotę na metroidvanie. Edit, OK, jednak nie będę anulować zamówienia, niech już będzie :D

Manifesto

Przeglądając od niechcenia Amazon UK natknąłem się na dodruk gry YS IX na PS5. Gra była bardzo trudna do kupienia, a jej ceny w PL oscylują w okolicy 250 zł. Ja kupiłem kiedyś egzemplarz dla siebie za około 150 zł, ale wydaje mi się, że ta cena i premiera w okolicy października (nie trzeba płacić od razu, co jest zaletą), może być łakomym kąskiem dla niektórych z Was :) Nie wiem jak długo będzie cena 175 zł, ja bym mimo wszystko nie ryzykował, bo jeśli nawet będzie kiedyś taniej to zapewne niewiele.

Wagabunga

@Manifesto mordo ty moja, dzięki ;) Jak ja się naszukałem Ys IX w takiej cenie. Biorę, powinni wysłać we wrześniu. Rewelacja :)

Animare

Cytat: Wagabunga w Sierpień 06, 2026, 14:27:51@Manifesto mordo ty moja, dzięki ;) Jak ja się naszukałem Ys IX w takiej cenie. Biorę, powinni wysłać we wrześniu. Rewelacja :)

Czy wersja na PS5 jest aż tak dobra względem tej na PS4 żeby była warta zakupu? Czy może po prostu jej słaba dostępność motywuje do podjęcia takiej decyzji ;) ?

Wagabunga

Z tego co wiem, jest to jedyna wersja, która działa w pełnych 60 klatkach bez żadnych, nawet minimalnych spadków (wersja PS4 odpalona na PS5 działała bardzo dobrze, jednak jakieś niewielkie spadki się zdarzały, bo nie było upgrade'u tylko wsteczna kompatybilność). Stary Pyre Engine był jaki był, a oryginał podczas eksploracji Balduq potrafił znacząco klatkować na PS4. Wersja na PS5 zawiera wszystkie patche i DLC już na płycie. Moja chęć zakupu wynika głównie z tego, że chcę mieć po prostu wszystkie Ys na PS5 do kompletu. Lubię mieć całą serię danej gry na jedną konsolę, a wiadomo jak Ys potrafił zamulać na Switchu.

Wagabunga

Nie wiem czy to będzie zrealizowane, ale na amazon PL jest jakiś błąd cenowy  ;D  Steins Gate Re;boot za 64,99 zł. Nawet jeśli okładka będzie po niemiecku to i tak się opłaca za tą cenę 😁😅 Jeśli oczywiście nie anulują. Nie widzę wersji na pierwszego Switcha.

Edit ale w przypadku Switcha 2 gra jest na cartridge, nie GKC. Więc brać!

Switch 2

Manifesto

Jest też wersja na PS5

Wydaje mi się, że to będzie okładka multi-języczna, numery ASIN zgadzają się z amazon.co.uk, więc nie sądzę, aby była po niemiecku. Warto zamówić, ja wziąłem 2 szt, jedną na Switcha 2 drugą na PS5  :D Ale jak cała Japońska Przystań zamówi, to nam zaraz anulują  ;D Raczej tego nie zrealizują, lecz próba nie strzelba, kliknąć warto. Szkoda, że nie ma wersji na Switcha 1.