Nasze najnowsze zdobycze

Zaczęty przez Renifer Lopez, Lipiec 07, 2026, 10:10:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wagabunga

@TheMan who sold the world chciał spontanicznie kupić Switcha 2, a ja spontanicznie wziąłem we wtorek taką oto grę :) I spontanicznie w nią zagram w weekend ;)

Manifesto

Fajny zakup! Koniecznie napisz wątek i podziel się wrażeniami z rozgrywki :) Także muszę w najbliższym czasie kupić dla siebie egzemplarz.

TheMan who sold the world

Moja zakupy w lipcu. Znowu paka z Japonii. Wszystko po angielsku prócz Raiden Fighters Remix Collection. Ale to jest SHMUP, więc mi to nie przeszkadza, tam nie ma żadnej fabuły ;) Diorama gratis do Rose&Camellia

I kolekcjonerka Trails Beyond The Horizon z drugiej ręki, w stanie idealnym (PS5), z czego najbardziej podoba mi się piękny steelbook.

Lothar

Cytat: TheMan who sold the world w Sierpień 02, 2026, 13:19:34Moja zakupy w lipcu. Znowu paka z Japonii. Wszystko po angielsku prócz Raiden Fighters Remix Collection. Ale to jest SHMUP, więc mi to nie przeszkadza, tam nie ma żadnej fabuły ;) Diorama gratis do Rose&Camellia

Dobra, to teraz jeszcze poproszę o legendę, żebym wiedział co komentuje  ;D Od lewej odlicz  ;)

Manifesto

Ja nie kojarzę tylko jednego tytułu, obok Rose and Camellia. Ale kolega na pewno zrobi update ;)

Dobre łupy, szczególnie kolekcjonerka Horizon :)

Fakt  ;D Zapomniałem określić i uściślić ;)

- Dreamin' Her - nowe visual novel od studia Prototype
- Witch and the Ghost Volonte - gra VN/otome
- Moonlight Peaks (wersja na Switcha 1 pojawiła się w pudle tylko w Japonii, gra po angielsku)
- Rose&Camellia - za dużo by pisać, mix VN, przygodówki i kilku innych gatunków ;)

Lothar

I teraz mogę skomentować ;) Kolekcjonerka Trails Beyond the Horizon - świetna sprawa, uwielbiam te edycje kolekcjonerskie od NISA. Gry na Switcha zacne, ten Dreamin' Her pewnie kiedyś też wezmę do kolekcji. Raiden super wydanie, a Rose to dość specyficzny tytuł, choć na pewno warto mieć w kolekcji ;)

Dajz

Może to przez upały, ale w lipcu kupiłem tylko jeden tytuł - Romancing SaGa - Minstrel Song -Remastered

Spoiler
[Zamknij]

To już 7 pudełko z serii SaGa na Switch w kolekcji; brakuje tylko remastera Romancing 2, który wyszedł fizycznie w Azji, ale remake mi wystarczy. Części z GB są na NS tylko cyfrowo, a Unlimited utknęła na PS2 i na razie nie zapowiada się na port.

Wagabunga

O proszę, stary/nowy kolega się zarejestrował. Witamy, witamy  ;D Zapraszamy do udzielania się na Japońskiej Przystani. :)

Piękna kolekcja serii SaGa. Wszystko na jedną platformę i konsekwentnie zbierane - super!

Dajz

Szukałem tematu powitalnego, ale chyba wszyscy  są tutaj ze Strefy...

Manifesto

Może stricte tematu powitalnego zakładać nie będę (z uwagi na małą ilość forumowiczów), lecz faktycznie, przydałby się jakiś wątek w stylu "Napisz kilka zdań o sobie". Wówczas będzie można coś tam napisać z mocą wsteczną ;) Jutro taki założę.

Świetna kolekcja SaGa :)

Animare

Super łupy i fajne bonusy do Minstrel Song, rekompensują styl artystyczny tej gry  ;) . Po za tym również witam Kolegę, fajnie że wpadłeś i mam nadzieję, że od czasu do czasu wrzucisz kilka słów  ;) 

Renifer Lopez

U mnie trochę na PS5 i Switcha. W sierpniu stopuję z zakupami bo czekam na gorący okres wrześniowy, także trochę poskubałem w lipcu ;) Cartagra - lux, Wuchang spróbuję, bo tanio złapałem, Tacticsa musiałem w końcu kupić na Swtcha. Z Many też jestem zadowolony. Chciałem Atelier Resleriana, ale drogie to...poczekam.

Mój wakacyjny wyjazd skrócił się do okresu czwartek - niedziela, także do zobaczenia w poniedziałek :)

Wagabunga

Atelier Resreliana jest za 200 zł na amazon.co.uk :) Sam zastanawiam się czy nie wziąć na PS5.

Cartagra to mus! Podobno rewelacyjna. Mam zamiar kupić jeszcze tego lata.

Wuchang, dobry tytuł i będziesz mógł zagrać w oryginalny koncept twórców. Pamiętaj żeby nie ściągać żadnej aktualizacji!

Edit i oczywiście dobrego wypoczynku! A przynajmniej ukończyłeś Iwakura Aria? ;)

@Renifer Lopez wnioskuję, że polujesz na okazję, też często czekam z zakupem aż gra potanieje :) Alan Wake 2 można złapać za nieco ponad stówkę, a grę polecam i proszę nie zwracać uwagi na woke-sroke podjudzaczy, świetna gra.

Cartagra? Lecę robić research ;)

Cytat: Wagabunga w Sierpień 05, 2026, 20:13:45Wuchang, dobry tytuł i będziesz mógł zagrać w oryginalny koncept twórców. Pamiętaj żeby nie ściągać żadnej aktualizacji!

Zaciekawiłeś mnie, nawet pomimo tego że nie jestem targetem tego tytułu  ;D  O co chodzi z tą aktualizacją?