Nasze najnowsze zdobycze

Zaczęty przez Renifer Lopez, Lipiec 07, 2026, 10:10:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Renifer Lopez

Pozwólcie, że otworzę wątek, który już jest tradycją wśród kolekcjonerów. Pora zacząć na grubo ;D  Moje zakupy z maja i czerwca. Wpadło coś z VN, RPG, i inne, a ML to zdobyłem za 350 zł co jest dziś niespotykane ;)

Manifesto

Wow, super zdobycze. Muv Luv miałem kiedyś kupić i pluję sobie w brodę że tego nie zrobiłem. Dziś chodzi za spore pieniądze, choć te gry mam w wersji na PS Vitę (już dawno je zresztą poznałem i ukończyłem), więc nie były moim priorytetem. Ale mimo wszystko, gdybym cofnął czas to bym brał po premierze.

Same świetne kąski. Gratuluję.

Animare

Bardzo fajne łupy. ML to teraz na tyle zaporowa kwota, że można w tej cenie wyrwać kilka świetnych tytułów na PS5 - chociażby Expedition 33 - w które jeszcze nie grałem, ale znajomy po ograniu Stellar Blade twierdzi, że fabularnie gra to całkiem inny (wyższy) poziom.

Osobiście w tym roku po zakupie piątki nie miałem żadnej motywacji, żeby kupić cokolwiek na tą konsolę. Ostatnia decyzja Sony zmienia trochę moje postrzeganie w tym temacie. Może moje zdobycze nie będą tak tematyczne jak te od Renifera ale to w większości prócz paru drobiazgów, co udało mi się kupić w tym roku (oczywiście oprócz Pro do którego namówił mnie @Manifesto ;D ). Wpadło też większość tytułów z tematyki WW II na PS2 ale tu nie ma się czym chwalić  :) .

Manifesto

@Animare bardzo fajne zdobycze! Resident Evil 4 na Pro pokazuje pazur w trybie wydajności. Kingdom Come 2 też muszę koniecznie sobie sprawić. Do tego mnóstwo retro. Super wrzutka.

Lothar

No to @Renifer Lopez i @Animare zaczęli już wrzutki i z grubej rury. Stellar Blade, świetna gra. Choć fabularnie jest tylko OK (ech, co ta dziewczyna jadła przez tyle czasu w zamkniętej, rozbitej kapsule... :P ) to rozgrywka jest rewelacyjna. A końcówka i wybór powoduje to, że warto ograć ten tytuł więcej niż jeden raz.

Manifesto

U mnie w kwietniu, maju i czerwcu było trochę growych zakupów, choć ze dwie z tych gier wpadły wcześniej w tym roku. Nie ukrywam, że nie kupuję już tak dużo jak kiedyś, a każdy zakup jest mocno przemyślany. Wersje kolekcjonerskie ograniczyłem do ulubionych serii, ale w przypadku YS nie mogłem się powstrzymać. A Silent Hope był w fajnej promocji, więc też wziąłem. Star Ocean udało mi się kupić na Allegro za dobrą cenę.

Wagabunga

Manifesto, sam konkret. Świetne to wydanie YS Memoire. Tak jak Ty kupiłem Star Ocean w Polsce, choć cena na VGP też była OK. Niemniej nie chciało mi się tam dobierać gier dla darmowej wysyłki. A na spółkę kupić nie można bo Limited Runy mają ograniczenie do 1 szt. na osobę.

Wrócę jeszcze do postu @Renifer Lopez. Nikt nie skomentował Ufo50, a to świetny wybór, polecam zapoznać się z tym pakietem. I gwarantuje że na tym zakupie @Renifer Lopez nie straci.

Animare

Mani - same konkrety i kilka ciekawych wydań kolekcjonerskich  :) . Z tym Star Ocean mnie zaskoczyłeś, myślałem, że jednak nie kupiłeś, a okazuje się że zostałem ostatnim który nie ma swojej kopii, heh  :D

Manifesto

SO kupiłem w Polsce. Wiem, planowaliśmy to kupić razem na spółkę. Niestety VGP ma ograniczenie do 1 gry LRG na osobę, więc dwóch egzemplarzy zamówić się nie da. A szkoda, bo chcielismy z Lotharem na spółkę zamówić również YS vs Trails in the Sky.

TheMan who sold the world

Trochę ostatnimi czasy kupowałem w Japonii. Wziąłem kilka visual noveli i wypas wersję Redemption Reapers. DO Air muszę jeszcze dokupić Kanon, tylko w drugim rzucie w sierpniu. Zdobyłem też YS IX w fajnej cenie i Monument Valley. Hades 2 (to wersja na Switch z okładką S2) na promce po 160 zł u nas.
A i jeszcze zapomniałem..., SaGa Frontier 2 to z VGP. Z tego wszystkiego zapomniałem wrzucić fotkę The Hundred Line które też wziąłem tam.

Wagabunga

Fajna wstawka nowy kolego. Grisaia PT w komplecie. Air świetna sprawa. Redemption Reapers wydanie full wypas. YS IX na PS5 to chyba obecnie jakiś biały kruk, jak kiedyś chciałem kupić do 200 zł to nigdzie nie mogłem dostać, była tylko wersja z włoską okładką. Co prawda wersja z PS4 ładnie działa na PS5, ale mimo wszystko lepiej grać w dedykowaną wersję. No i pierwsze słyszę o Staffer Case, wygląda całkiem okej. Rozumiem że wszystko po angielsku?

Lothar

Cytat: Wagabunga w Lipiec 12, 2026, 18:24:13Rozumiem że wszystko po angielsku?

Gdzieś miałem kiedys stronkę na której weryfikowano czy dana gra z Japonii ma język angielski. Muszę ją poszukać, bo faktycznie, jeśli ktoś nie zainteresuje się danym tytułem, to zazwyczaj nie wie czy fizyczna wersja jest po angielsku. O Staffer Case słyszałem, podobno świetna przygodówka.

Dobra, solidna wrzutka.

Manifesto

Cytat: Lothar w Lipiec 12, 2026, 20:43:37Gdzieś miałem kiedys stronkę na której weryfikowano czy dana gra z Japonii ma język angielski.

Zapewne chodzi Ci o Perfectly Nintendo

@TheMan who sold the world świetne gry. Bardzo fajne wydanie Redemption Reapers. Muszę się zainteresować tym tytułem.

Wagabunga

Trochę klamotów ode mnie. Castle of Shikigami to pakiet trzech odsłon serii. Lubię od czsu do czasu pograć w SHMUP, a ta gra ma na dodatek fabułę w stylu VN. Wszystko anglik.

Animare

Wow, super zdobycze @Wagabunga . Te wydania w big boxach zawsze robią świetne wrażenie. Widzę również, że jesteś fanem Mechów, jakoś nigdy nie byłem zwolennikiem tego typu gier, a ostatnie w co grałem to Super Robot Wars (Taisen) na GBA. Jest również Hades 2 - Supergiant jest idealnym przykładem tego jak można wydać pełnoprawne wydanie na kartridżu działające na Switch i Switch 2. Podobne zabieg można spotkać w Digimon Story : Time Stranger, z tym, że trzeba wybrać wersję S1, która z automatu pobiera patch wykrywając S2.

@TheMan who sold the world również tytuły niczego sobie, sporo sprowadzanych wydań i oczywiście YS IX - świetna odsłona tylko krok niżej od Lacrimosy i Nordics.

Ps. Widzę, że jest tu więcej zwolenników Supergiant Games :)